GeenStijl beste Nederlandse weblog

Weblog GeenStijl heeft dinsdag twee zogenoemde Dutch Bloggies gewonnen. De jury beloonde GeenStijl met een prijs voor beste weblog, het publiek koos de weblog eveneens in de categorie 'best geschreven'.

GeenStijl omschrijft zichzelf als een site waar nieuwsfeiten, schandelijke onthullingen en journalistiek onderzoek elkaar afwisselen met luchtige onderwerpen en prettig gestoorde onzin.

''De enige kanttekening is dat GeenStijl zich nauwelijks heeft ontwikkeld, maar het blijft een website waar je niet omheen kunt'', aldus het juryrapport. Dagelijks bezoeken ruim 75.000 bezoekers de weblog en het behoort tot de top 10 van best bezochte actualiteitensites van Nederland.

Ook Wijblijvenhier.nl ging met twee Bloggies naar huis; in de categorieŽn 'beste collectieve weblog' en 'beste weblog volgens het publiek'. De aanmoedigingsprijs ging naar Nuitblanche.nl, de beste persoonlijke weblog is Zeekomkommer.nl.

De prijs voor beste muziekweblog ging naar MarcoRaaphorst.nl en het beste themalog werd Wiskundemeisjes.nl die ook nog de juryprijs haalde voor best geschreven log.

De Dutch Bloggies kennen in totaal vijftien verschillende categorieŽn. In twee daarvan (beste politieke weblog en best vormgegeven weblog) werden geen prijzen uitgereikt. ''De kwaliteit was hier te laag'', aldus de jury.

De uitreiking van de Dutch Bloggies vond plaats in het Atrium van het stadhuis in Den Haag.