Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 29

Icoon EredivisieDit weekend werd de 29e speelronde van de Eredivisie afgewerkt. Naast de topper PSV - Ajax stonden ook de wedstrijden Feyenoord - Willem II, FC Groningen - FC Twente, FC Utrecht - Vitesse en Heracles Almelo - AZ op het programma.

Ajax heeft vanmiddag in Eindhoven door met maar liefst 5-1 te winnen van koploper PSV de tweede plaats op de ranglijst van AZ kunnen overnemen. Bij rust stond het 0-2 in het voordeel van de Amsterdammers door een doelpunt van Huntelaar en een doelpunt van Sneijder vlak voor het rustsignaal. Na rust ging PSV wat gedurfder spelen en dat leek uit te betalen door een doelpunt van Kluivert, maar zonder Alex kwamen er gaten in de defensie van de Eindhovenaren en die gaten zorgden voor doelpunten van wederom Huntelaar, Gabri en Perez.

Een volledig verslag van de wedstrijd PSV - Ajax vind je hier.

Feyenoord kwam thuis tegen Willem II niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Slordig spel van de thuisploeg dicteerde de wedstrijd. Voor rust creëerde Feyenoord nauwelijks kansen en werd niet gevaarlijk. Na rust drong Feyenoord iets meer aan, maar Willem II bleef makkelijk op de been. Ook AZ wist uit bij Heracles Almelo niet te winnen van de thuisclub; ook bij deze confrontatie bleef het doelpuntloos. In het begin kon Heracles aardig weerstand bieden, maar gedurende de eerste helft kreeg AZ steeds meer het initiatief. In de tweede helft bleef Heracles nog steeds standhouden, waardoor de Alkmaarders de tweede plaats moesten afstaan aan Ajax.

FC Twente wist echter niet te profiteren van de misstap van AZ. In Groningen kwam de uitploeg wel voor rust op voorsprong door een doelpunt van Touma, maar na rust scoorde Suárez een omstreden doelpunt namens FC Groningen. FC Utrecht won thuis verdiend van Vitesse, waardoor ze weer goed in de race zitten om de negende plaats en de daarbij horende UEFA Cup-ticket. Dickoh scoorde in de twintigste minuut voor de Domstedelingen, waarbij de trainer van Vitesse Aad de Mos door hevige protesten naar de tribune werd gestuurd. In de tweede helft scoorde Caluwé vervolgens het beslissende doelpunt.