Kinderen omgekomen door brand in Zaandijk

Icoon Brand Door een brand in een flat aan de Triangelhof in Zaandijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag een jongen van 4 jaar en een meisje van 12 jaar om het leven gekomen. De brand brak rond drie uur uit in de woning, waar op dat moment een man, een vrouw en vijf kinderen aanwezig waren.

Dit meldde de politie zondag. De volwassenen en drie kinderen wisten zich wel in veiligheid te brengen. De vader is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en ligt op de afdeling intensive care. Toen de brandweer het vuur onder controle had en de flat kon betreden, werden de stoffelijke overschotten van de twee andere kinderen aangetroffen.

De flatwoning bevindt zich op de derde etage van het zes woonlagen tellende flatgebouw, dat ongeveer vijftig woningen telt. Alle bewoners van de flat zijn geŰvacueerd. Zij zijn opgevangen in het nabijgelegen politiebureau.

Een brandweer- en politieman die in de buurt wonen, waren als eerste bij de brand. Zij hebben met een ladder nog de bewoners van de naastgelegen woning gered. Deze mensen stonden in paniek op balkon. Verscheidene medebewoners en brandweer- en politiemensen moesten wegens problemen aan de luchtwegen naar het ziekenhuis.

Over de oorzaak van de brand kon de politie nog geen mededelingen doen. Het onderzoek is nog in volle gang.