Boosheid na cowboy-actie motoragent

Icoon PolitieBuspassagiers die woensdag in Groningen getuige waren van de arrestatie van hun chauffeur, hebben onthutst en boos gereageerd op de gang van zaken. Omdat de man bij de stoplichten op de Stationsweg onnodig zou hebben getoeterd, gaf een motoragent een stopteken. Toen de chauffeur vervolgens dat stopteken negeerde en weigerde zijn bus aan de kant te zetten, werd hij in de boeien geslagen en meegenomen naar het bureau. Hier zat hij zes uur vast.

Volgens de passagiers reed de agent echter op een normale motorfiets en had hij burgerkleding aan. Bovendien reed de agent ook nog eens gevaarlijk tegen de bus aan om de chauffeur tot stoppen te dwingen. En het geboeid afvoeren van de chauffeur zou volledig onnodig zijn geweest. Ze verwijten de politie ook te hebben verzuimd getuigen te horen.

Eén passagier is zo boos dat hij over de 'cowboy-actie' een brief heeft gestuurd naar politie, busmaatschappij Arriva en burgemeester Jacques Wallage. De chauffeur werd aanvankelijk geschorst door Arriva, maar deze schorsing is inmiddels al weer ingetrokken.