Begrafenis gemist door verkeerscontrole

Icoon PolitieDe politie heeft in Enschede een rouwstoet onderbroken voor een verkeerscontrole. Hierdoor kwamen familieleden en kennissen van een overleden vrouw veel te laat op de begrafenis van hun dierbare. Sommigen misten de complete plechtigheid.

De politie was bezig met een grote verkeers- en alcoholcontrole. Automobilisten moesten bloed en speeksel afgegeven ten behoeve van een groot Europees onderzoek door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. De lijkauto en vier herkenbare volgauto's mochten wel verder rijden, tien gewone auto's met familie, vrienden en kennissen werden van de weg gehaald.

Een aantal van hen mocht doorrijden op vertoon van de rouwkaart. Anderen werden door de politie afgesnauwd met opmerkingen als "daar hebben we niets mee te maken’ of "dan had u maar eerder van huis moeten vertrekken". Door dit oponthoud konden de enkele bezoekers niet meer op tijd bij de plechtigheid arriveren.

De nabestaanden van de overledene zijn kwaad over het optreden van de politie. Zij reppen van een "gebrek aan normen en waarden". De politie zit ook met de kwestie in haar maag. Gedupeerden kunnen een klacht indienen tegen agenten die zich grof of laatdunkend hebben uitgelaten.

Met dank aan Da_JoeneZ voor de submit.