18 jaar + tbs geëist in moordzaak Melanie Sijbers

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren 18 jaar cel en tbs geëist tegen de 41-jarige Peter H., voor de ontvoering, verkrachting en het doden van de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop. Justitie formuleerde deze eis bij de rechtbank in Den Bosch.

De scholiere verdween op 7 september. Haar lichaam werd twee weken later teruggevonden in een bos bij Someren. Volgens het OM heeft H. het meisje met een smoesje meegelokt naar een loods. Daar bond hij haar vast en misbruikte hij haar. Vervolgens heeft H. Melanie in zijn kofferbak meegenomen naar het bos, waar hij haar wurgde, stelt justitie.

Verklaring
Aan de verklaring waarmee H. donderdag tijdens de zitting bij de rechtbank op de proppen kwam, hechtte officier van justitie H. Vrijhoeven geen geloof. De man zei dat hij een geheime, seksuele relatie met het slachtoffer had. Aanleiding voor haar dood was onenigheid over geld dat hij haar had gegeven voor een abortus die zij veinsde, zo vertelde hij de rechters.

De verdachte heeft bekend dat hij Melanie heeft gedood. H. ontkent echter dat hij het vriendinnetje van zijn stiefdochter seksueel heeft misbruikt.

De man is al eerder veroordeeld voor verkrachting en kreeg daarvoor toen tbs opgelegd. Tegen het advies van de kliniek waar hij toen verbleef in gaf het Pieter Baan Centrum in Utrecht in 2003 groen licht om zijn behandeling te beëindigen. Daardoor kwam hij weer vrij. Volgens het OM is H. verminderd toerekeningsvatbaar.Melanie Sybers