Nieuw offensief De Hond in Deventer moordzaak

Onder het motto 'de aanhouder wint' blijft Maurice de Hond nieuwe pogingen ondernemen om aan te tonen dat niet de veroordeelde Ernest Louwes, maar 'de klusjesman' Michael de Jong achter de moord zit op de weduwe Jacqueline Wittenberg, in de zogeheten Deventer moordzaak.

Middels een paginagrote advertentie in meerdere dagbladen, met de titel 'Wie stopt dit Openbaar Ministerie?', probeert De Hond burgers en politici achter zich te krijgen. Daarnaast heeft hij op de site www.geenonschuldigenvast.nl een lijvig rapport geplaatst over de moordzaak.

De Hond leidde zijn nieuwe offensief donderdag in tijdens een persbijeenkomst in een hotel in Amsterdam. Volgens hem hebben de politie, het OM en het Nederlands Forensisch Instituut fout op fout gestapeld en is Louwes ten onrechte veroordeeld. De Hond beweert eveneens dat hij wordt gesteund door een groep gelijkgestemde "verontruste burgers".

Op 25 april moet De Hond voor de meervoudige strafkamer in Amsterdam verschijnen in verband met de smaadklacht die Michael de Jong tegen hem heeft ingediend. Op smaad staat maximaal een half jaar gevangenisstraf of een geldboete van ten hoogste 6700 euro. Eerder had de rechter al bepaald dat de opiniepeiler niet langer met het beschuldigende vingertje naar de klusjesman mag wijzen.

Met dank aan NILATS voor de submit.