Vrijspraak in 'zeer erge incestzaak'

Icoon JustitieHet Maastrichtse Openbaar Ministerie (OM) is flink onderuit gegaan in een incestzaak die het OM zelf betitelde als ''ťťn van de ernstigste gevallen van misbruik in Limburg sinds jaren''. De rechtbank in Maastricht heeft vandaag de moeder (39) en een opa (61) van een 8-jarig meisje uit Sittard vrijgesproken van incest. Volgens OM zouden zij het meisje in haar kleutertijd meer dan een jaar lang seksueel hebben misbruikt

Het misbruik zou zijn begonnen toen het meisje 4 jaar was. Volgens justitie werd ze stelselmatig verkracht en gedwongen tot seks met haar familieleden. Het OM eiste vijf jaar cel tegen de moeder en opa.

De rechtbank vindt echter dat het misbruik niet kan worden bewezen. De moeder en opa ontkennen dat zij zich hebben vergrepen aan het meisje. Het hele verhaal over de incest zou de kleuter hebben verzonnen en de inwendige verwondingen zou ze zich zelf hebben toegebracht.

De rechtbank acht wel bewezen dat de broer (19) van het slachtoffer een seksspelletje met haar heeft gespeeld. Hij was toen nog minderjarig. De jongen werd veroordeeld tot een taakstraf van 90 uur.


Met dank aan larsko voor de submit.