Surinaamse minister treedt af na duur feestje

Icoon BuitenlandsOnder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' organiseerde de jongste minister uit de geschiedenis van Suriname een feestje op kosten van de overheid. Ruim 10.000 euro uit de belastingkas werd besteed aan drank, eten en versiering. Helaas kwam dit geintje de 30-jarige minister van transport, communicatie en toerisme Alice Amafo duur te staan.

Na de commotie die ontstond toen bekend werd dat het feestje met overheidsgeld is gefinancierd, heeft Amafo besloten haar ontslag aan te bieden aan zittend president Ronald Venetiaan. Ze wijst de beschuldigingen niet van de hand, maar ze zei wel dat niet alle documenten die parlementslid Jivan Sital van het Boerenverbond heeft gebruikt om haar schuld te bewijzen, legitiem waren.

Sital benadrukt dat mensen in dienst van de regering niet aan overheidsgeld moeten komen. Het geld is volgens hem uitdrukkelijk bestemd voor ontwikkeling en de bestrijding van armoede. Of Amafo nog vervolgd gaat worden is niet duidelijk.

Amafo is de tweede minister die sinds het aantreden van het huidige kabinet heeft besloten om af te treden. In januari heeft de minister van handel Siegfried Gilds zijn functie neergelegd, nadat hij als verdachte was genoemd in een witwaszaak. Hij staat daar nu voor terecht.