Haarlemmer dreigde eerder zoontjes te vermoorden

BinnenlandsDe vader uit Haarlem die gisteren eerst zijn schoonmoeder doodstak en daarna met zijn twee zoontjes voor de trein sprong, had al eerder aangekondigd dat hij dat zou gaan doen. Buurtbewoners zeggen dat de man in kwestie, de 32-jarige Sander de Vos, daar vorige week al mee had gedreigd als hij zijn kinderen niet (vaker) mocht zien.

Het gezin De Vos woonde sinds 2001 in de Kritzingerstraat in de Transvaalbuurt in Haarlem. In de volksbuurt wonen veel jonge gezinnen en zogenoemde starters. Ze stonden niet bekend als probleemgezin bij welke instantie dan ook. Wel lagen Sander en zijn vrouw Margaretha in scheiding.

Sander wilde gisteren zijn zoontjes meenemen, maar zijn 58-jarige schoonmoeder die oppaste, liet ze niet gaan. Daarop stak hij haar dood en beging daarna zijn brute zelfmoord. De 30-jarige moeder van de jongetjes was tijdens het drama niet thuis. Ze is opgevangen door familieleden.

Op de Haarlemse Liduinaschool voor katholiek onderwijs waar de jongetjes Hans (6) en Kevin (4) zaten, is vandaag verslagen gereageerd op het trieste voorval. Voor ouders werd gisterenavond een bijeenkomst belegd. Ook vandaag is er een samenzijn waar ouders en kinderen hun hart kunnen luchten.