James Brown nu echt onder de grond

James BrownZijn laatste rustplaats is het waarschijnlijk nog niet, maar soulzanger James Brown heeft eindelijk een plekje onder de aarde gevonden. Elf weken geleden, op Eerste Kerstdag 2006, overleed de man al.

Sinds de dood van Brown vind er heftig getouwtrek plaats tussen de kinderen en de laatste vrouw van de artiest. Weduwe Tomi Rae Hynie wilde graag dat haar man zijn laatste rustplek zou vinden op zijn landgoed op Beech Island, maar de nakomelingen van James Brown waren het daar niet mee eens. Het lichaam van Brown werd daarom tot nadere besluiten gebalsemd en heeft de afgelopen weken in een mortuarium gelegen.

Het graf waar Brown nu is begraven, is tóch de crypte op Beech Island in South Carolina, bij het huis van één van zijn dochters. De kinderen gaven toe omdat ze, aldus dominee Al Sharpton, "hun vader eervol wilden begraven." De dienst bij de begrafenis vond afgelopen zaterdag in gesloten kring plaats. Overigens is Beech Island wellicht niet Brown's laatste graf: mogelijk krijgt hij een publiekelijk mausoleum.