PVV wint opnieuw aan populariteit

Icoon PolitiekVolgens een recente peiling van Maurice de Hond kan de Partij voor de Vrijheid rekenen op zeventien zetels als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden zouden worden.

De Hond onderzocht ook het vertrouwen dat de bevolking heeft in de fractievoorzitters. Daaruit blijkt dat politiek leider van de PVV Geert Wilders het minste vertrouwen geniet en Jan Marijnissen van de SP het meeste.

Met haar zeventien zetels nadert de PVV de VVD, die nu volgens De Hond op 21 zetels in de Tweede Kamer zou uitkomen. Een week geleden stonden de liberalen nog op 25 zetels in de peiling. In de Kamer bezet de VVD 22 zetels.

Uit de peiling van De Hond, waarvan de resultaten zondag bekend zijn gemaakt, komt de coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie uit op 69 zetels in het parlement. Bij de Kamerverkiezingen van november haalden de regeringspartijen nog tachtig zetels.

De PvdA wint ten opzichte van de peiling van vorige week zondag wel een zetel en komt uit op 28, een meer dan de SP zou halen als er verkiezingen zouden zijn. Het CDA staat op 33 zetels, de ChristenUnie op acht, twee meer dan nu in de Tweede Kamer.