Stop met ademen om de aarde te redden

Icoon OpmerkelijkDr. Mark Steer en dr. Andrew Imprey van de universiteit van Bristol hebben de oplossing gevonden voor het klimaatprobleem. Als ieder mens zou stoppen met ademhalen, zou dat per jaar al 1,88 gigaton CO2-uitstoot schelen.

Deze ingeving kregen de wetenschappers tijdens hun zoektocht naar een manier om de hoeveelheid kooldioxide in de atmosfeer terug te brengen. Ze zien in dat hun idee enigszins extreem is en stellen daarom voor om ťťn op de drie ademteugen over te slaan. Dit zou op jaarbasis 0,63 gigaton CO2 besparen. Dat is hetzelfde effect als het planten van 12 miljoen hectare bos.

Mensen die werken aan hun gezondheid en iedere dag minstens een halfuur sporten, dragen per jaar nog eens 1,3 kilo CO2 extra bij aan het broeikaseffect. Dus als je bang bent voor de opwarming voor de aarde, adviseren Steer en Impey je om rustig op de bank te gaan liggen.

De wetenschappers menen recht te hebben op een prijs van 25 miljoen dollar voor mensen die bijdragen aan het stoppen van de opwarming van de aarde. Een jury zal zich buigen over de verschillende kandidaten.