Vrijspraak na mailen seksfoto's ex

Icoon JustitieDe 36-jarige Marco T. uit Ridderkerk is gisteren door de Dordtse rechtbank vrijgesproken van het rondmailen van seksfoto's van zijn ex-vriendin. Zowel de officier van justitie als de rechter zijn overtuigd dat T. de dader is, maar het wettig en overtuigend bewijs ontbreekt. Politierechter mevrouw mr. I. Hinfelaar zei dan ook tot de vrijgesproken T.: ''U moet dit niet zien als gerechtigheid. Alles wijst erop dat u de dader bent en dat geloof ik ook. Alleen het wettig bewijs ontbreekt.''

T. zou pikante afbeeldingen van zijn ex, voorzien van de meest schunnige teksten, twee jaar geleden vanaf de laptop van het slachtoffer via zijn eigen e-mailadres hebben verstuurd naar onder anderen een groot aantal collega's van de vrouw. Toen ook haar auto met persoonlijke seksfoto's was beplakt en T. tijdens een uit de hand gelopen woordenwisseling een aantal deuken in het voertuig had geslagen, stapte de vrouw naar de politie.

Helaas heeft de politie het onderzoek naar de feiten niet best uitgevoerd. En omdat het inmiddels al twee jaar is geleden, is de kans dat dit nog grondig en juist kan gebeuren volgens de rechtbank nihil. Vandaar de vrijspraak.