VS staan voor zomertijdchaos

Icoon BuitenlandsDe gewijzigde invoering van de zomertijd in de VS gaat volgens deskundigen op 11 maart leiden tot verwarring en chaos. De meeste apparaten en computersystemen hebben in hun systeem staan dat de zomertijd ingaat op de eerste zondag van april.

De tijden zullen daarom op 11 maart niet automatisch worden aangepast. De wijziging, de eerste in twintig jaar, werd in 2005 besloten door het Amerikaanse Congres.

De bedoeling is om de gunstige effecten op het energiegebruik in het land met een aantal weken te verlengen. Het was uiteraard de bedoeling dat de talloze computerprogramma's tijdig aangepast zouden worden, maar volgens The Washington Post is dat ijdele hoop.

Heel veel bedrijven, instanties en scholen zijn klaar voor de nieuwe zomertijd, maar experts weten nu al zeker dat er veel problemen zullen zijn; kleine problemen zoals niet aangepaste alarmsystemen, wekkers, elektronische agenda's of dvd-recorders en grotere zoals bij computergestuurde verkeerssystemen of handelssystemen op beurzen.

De zomertijd in Nederland gaat in op 25 maart.