Nederlandse YouTube-ster voor platencontract naar VS

Icoon MuziekDe op internet razend populaire Esmée Denters wil meer dan alleen bekendheid op internet. De 18-jarige Esmée vliegt maandag namelijk naar Amerika, om aldaar een platencontract te regelen.

Volgens manager Jonathan is echter nog niet zeker of de Gelderse ook daadwerkelijk een contract ondertekent. Het gaat namelijk zo goed met haar bekendheid op internet, dat Jonathan denkt over het zelf maken van een album.

Esmée deed in 2005 mee met de talentenshow "Popstars The Rivals". Hierin kwam ze echter niet verder dan de eerste ronde. Esmée liet het er echter niet bij zitten. Ze nam met haar webcam een zelf ingezongen nummer op en plaatste deze video vijf maanden geleden op YouTube. "Esmée wilde kijken hoe ver ze kon komen. Haar filmpje van het nummer 'Anything is possible' werd in drie dagen bekeken door 1,3 miljoen mensen. Toen is het succes begonnen", aldus haar manager.

Op internet was de Oosterbeekse zó populair, dat dit ook de platenmaatschappijen opviel, en dan met name die in in Amerika. De tienerster vliegt dan ook maandag naar Philadelphia om met verschillende producers en platenmaatschappijen te gaan praten over een contract. Daarnaast gaat Esmée in Amerika een opname maken met Billy Men, producer van enkele wereldberoemde zangers en zangeressen, waaronder Pink.

"We zitten nu in de tweede fase van de besprekingen en hopen op een zo goed mogelijke deal voor Esmée. Alle opties zijn nog open, ook de mogelijkheid dat we alles zelf gaan doen is aanwezig. Ze heeft gezonde spanning, maar het is een nuchtere meid. Esmée weet dat dit heel speciaal is maar ze neemt haar succes ook met een korreltje zout want het kan zo weer over zijn."


Denters met haar vertolking van John Legend's 'Save Room'