Harry Potter-acteur tekent bij voor twee films

Icoon FilmTieneracteur Daniel Radcliffe heeft getekend voor de laatste twee films in de Harry Potter-serie. Dat meldt de BBC vandaag. Volgens een woordvoerder van filmmaatschappij Warner Bros kijkt de vertolker van de hoofdrol "heel erg uit" naar het maken van de volgende films.

De Harry Potter-films, die ieder een deel uit de gelijknamige boekenserie vertegenwoordigen, startten met productie in 2000, toen Radcliffe elf jaar was. Elk deel stelt een jaar op Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry voor, wat betekent dat de hoofdpersoon achttien is als hij de school verlaat. Radcliffe zelf zal 21 zijn als in 2010 de verfilming van het nog te verschijnen laatste boek uitkomt.

Voor de vijfde film, Harry Potter and the Order of the Phoenix, zijn de opnames inmiddels afgerond. De release wordt verwacht in juli. Radcliffe is inmiddels druk bezig met theater; eerder deze week ging het toneelstuk Equus in premiere, waarin hij een jongen speelt die een erotische relatie met paarden heeft. Voor deze rol staat de 17-jarige acteur naakt op het toneel .