Bekennende vrouw niet eens met vrijspraak

Icoon OpmerkelijkEen 41-jarige vrouw uit Assen begreep niets van de uitspraak van de rechtbank. "Eigenlijk ben ik het er niet mee eens. Ik heb het toch gedaan?" Ook al had de vrouw bekend, ze liep de rechtszaal in de Drentse hoofdstad zonder veroordeling weer uit. "Dat u het heeft gedaan, staat vast. Probleem is dat de officier van justitie niet kan aangeven wanneer het is gebeurd. Dat had de politie beter moeten onderzoeken. Aangezien het heel nauw komt, moet ik u vrijspreken", aldus de politierechter.

De vrouw had een greep in de kas gedaan van fietscrossclub Unitas, waar ze als kantinebeheerder werkzaam was. De 41-jarige kwam tot dit besluit toen de deurwaarder van energiebedrijf Essent een som van bijna duizend euro op kwam halen. Zou ze niet meteen aan dit verzoek voldoen, zou ze afgesloten worden van gas en elektra. Om te zorgen dat haar gezin niet in de kou kwam te zitten besloot ze de achterstallige rekening te betalen met het geld van de club. De vrouw wilde de club terugbetalen, maar toen dit niet snel genoeg lukte deed de club aangifte.

Ze wist niet meer precies wanneer de deurwaarder op de stoep stond, maar wilde dit wel nakijken voor de rechter. De rechter vond dat de politie dit had moeten doen. De Officier van Justitie stemde hiermee in en vroeg om vrijspraak. De vrouw heeft het geld ondertussen aan de club terugbetaald.