Voetbal: Uitslagen kwartfinales KNVB Beker

Icoon KNVB BekerVanavond werden de kwartfinales in het kader van de KNVB Beker gespeeld. RKC Waalwijk nam het thuis op tegen Roda JC, FC Utrecht kreeg bezoek van AZ, PSV moest in Breda afrekenen met NAC en Ajax reisde af naar Tilburg voor een confrontatie met Willem II. Hieronder vind je de uitslagen van deze wedstrijden.

RKC Waalwijk - Roda JC 1-0
RKC Waalwijk is er in geslaagd om zich voor de halve finale van de nationale beker te plaatsen. In eigen huis waren de Brabanders met 1-0 te sterk voor Roda JC. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door een treffer van Van den Bergh. De Limburgers gingen hierna op jacht naar de gelijkmaker en kregen een aantal goede kansen. Na rust voerde Roda JC de druk nog verder op, maar de Waalwijkse ploeg gaf nauwelijks kansen weg. Bouchiba en Ramzi kregen nog een goede mogelijkheid, maar wisten deze te verprutsen. RKC Waalwijk kwam niet verder dan wat counters.

FC Utrecht - AZ 1-2
Ook AZ heeft zich voor de halve finale van de KNVB Beker geplaatst. De Alkmaarders waren een maatje te groot voor FC Utrecht: 2-1. De twee clubs speelden voornamelijk op de aanval, maar waren te slordig. Hierdoor waren er nauwelijks grote kansen te bespeuren. Toch sloegen de bezoekers, via Boukhari, hard toe. Binnen vijf minuten scoorden de speler namelijk twee keer. Na de thee bracht Loval de spanning terug in de wedstrijd. Toch bleef de verdediging van AZ goed op de been. Bovendien kreeg de club via Dembélé (2x), Martens en Arveladze nog een aantal goede mogelijkheden.

NAC Breda - PSV 3-0
De verrassing van deze ronde was toch wel het verlies van PSV. De Eindhovenaren gingen in de Brabantse derby tegen NAC Breda hard onderuit. Het werd 3-0. In de eerste helft domineerde de thuisploeg, die via Slot een paar goede mogelijkheden kreeg. Väyrynen maakte het de keeper van de Bredanaars enigszins lastig met een afstandschot. Na de pauze kwam de Bredase ploeg al snel op voorsprong via De Graaf. Bij de daaropvolgende treffer kreeg NAC Breda hulp van Da Costa, die de bal over Gomes heen lepelde. Salmon maakte het feest compleet door de derde treffer aan te laten tekenen.

Willem II - Ajax 0-2
Ajax is de laatste ploeg die zich voor de halve finales van de KNVB Beker wist te plaatsen. In Tilburg was de ploeg te sterk voor Willem II. Ajax zette meteen druk, waardoor de thuisploeg niet in zijn spel kon komen. Na bijna een kwartier spelen wist Huntelaar de eerste treffer te maken. Na de rust werden de Tilburgers wat feller. Boutahar had een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn schot werd gestopt. Bovendien werd er steeds meer risico genomen, waardoor het voor de Amsterdammers mogelijk werd om te counteren. De ploeg van trainer Henk ten Cate kreeg dan ook de beste kansen en één hiervan werd afgerond door Heitinga.

Voor meer nieuws over de KNVB Beker kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!