PvdA en GroenLinks A'dam ruziën over kandidaat

PolitiekGroenLinks en de PvdA liggen in Amsterdam overhoop over de voordracht van GroenLinkser Paulus de Wilt als bestuurder van stadsdeel Slotervaart. Het huidige bestuur bestaat uit de PvdA'ers Ahmed Marcouch (voorzitter) en Ineke Ketelaar. Daar moet na het opstappen van GL-lid Tino Pattipilophy een nieuwe GroenLinkser bij.

Begin februari had GroenLinks al Peter Sertons als bestuurder voorgesteld, maar deze werd door de PvdA-fractie meteen afgewezen. Maar ook tegen De Wilt heeft de PvdA veel bezwaren.

Voorzitter Ahmed Marcouch heeft zich bij zijn afwijzing laten adviseren door de stadsdeelvoorzitters van Zuideramstel en Oost-Watergraafsmeer. Die gaven een negatief advies. Bovendien waren zowel Sertons als De Wilt eerder al afgewezen door Zuideramstel.

GroenLinks wil de benoeming van Paulus de Wilt, directeur van het partijbureau, oud-campagneleider en voorzitter van de afdeling Amsterdam, desondanks doordrukken. De Wilt is bij de PvdA vooral omstreden vanwege zijn uiterlijk (oorbellen, paardenstaart). Bemiddelaars hebben nog geen opening kunnen vinden in de kwestie.'Omstreden vanwege paardestaart en oorbellen'