Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (22/02)

Icoon UEFA CupVanavond werden de returnwedstrijden in het kader van de UEFA Cup gespeeld. AZ nam het in het DSB-stadion op tegen Fenerbahçe. In Amsterdam stond de ontmoeting tussen Ajax en Werder Bremen op het programma. Natuurlijk werden er ook nog meer wedstrijden gespeeld. Hieronder vind je een kort verslag van de duels van de Nederlandse clubs en een overzicht van de overige uitslagen.

AZ - Fenerbahçe 2-2 (3-3)
AZ is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de UEFA Cup door met 2-2 gelijk te spelen tegen Fenerbahçe. In de eerste helft kregen de mannen van Louis van Gaal en de Turkse ploeg een paar kleine kansjes. De Turkse ploeg was na twintig minuten spelen trefzeker. Metin wist de bal achter Boy Waterman te werken, nadat hij de bal eerst voor zijn linkervoet legde. Nog voor de thee kwamen de Alkmaarders verder in de problemen. Alex schoot de bal hard langs de keeper van de thuisploeg. In de tweede helft wist de thuisploeg het tij te keren. Na iets meer dan een uur spelen bracht Maarten Martens zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. In de slotfase van de wedstrijd wist Barry Opdam de beslissende treffer te maken.
Het complete verslag

Ajax - Werder Bremen 3-1 (0-3)
Ajax is er niet in geslaagd de kwartfinale van het UEFA-cup toernooi te bereiken. Werder Bremen was over twee wedstrijden gezien de sterkste. Ajax wist vanavond in de eigen Amsterdam ArenA nog wel te winnen. Leonardo scoorde vroeg in de eerste helft de 1-0 waarna Werder Bremen in de dertiende minuut op gelijke hoogte wist te komen door een doelpunt van Almeida. Klaas-Jan Huntelaar bracht de Amsterdammers na een uur spelen op 2-1 en Ryan Babel bepaalde in de 75ste minuut de eindstand: 3-1. Doordat Werder Bremen de eerste wedstrijd won met 3-0 zijn de Duitsers door naar de volgende ronde.