Broer en zus willen legale seksrelatie

Icoon JustitieEen broer en zus die in 2005 door het gerecht in Duitsland zijn veroordeeld voor incest willen een nieuwe rechtszaak aanspannen om een seksuele relatie tussen broers en zussen legaal te maken. De twee werden zelf veroordeeld, omdat ze samen vier kinderen hebben.

Kinderen
De 28-jarige Patrick S. en de 21-jarige Susan K. zijn biologisch broer en zus, hoewel ze een andere achternaam hebben. De jongen werd door zijn moeder in de steek gelaten en vervolgens geadopteerd. In 2000 leerde het tweetal elkaar kennen. In 2001 kregen ze hun eerste kind. Later volgden de drie anderen.

Celstraf
De advocaat die het koppel bijstaat vindt dat het incestverbod tussen broers en zussen moet worden opgeheven. Artikel 173 van het Duitse strafrecht maakt het mogelijk dat broers en zussen die seksuele betrekkingen hebben tot maximaal drie jaar cel worden veroordeeld. Volgens advocaat Endrik Wilhelm moeten volwassenen het recht krijgen zelf seksuele partners te kiezen, ook al gaat het om een broer of zus. In november 2005 kreeg de man wegens incest een celstraf van 2,5 jaar opgelegd. Zijn zus werd ook schuldig bevonden, maar kreeg geen celstraf. De man is inmiddels weer vrij en woont weer bij zijn zus en vier kinderen.