Vooraanstaande Turk in A'dam geliquideerd

In Amsterdam is gisteravond de oud-voorzitter van voetbalclub FC Türkiyemspor geliquideerd. Nedim Imac werd in de Jan Rebelstraat ter hoogte van een vol Turks restaurant in zijn hoofd geschoten. Er zouden meerdere daders betrokken zijn geweest bij de moord, maar die zijn allen nog spoorloos. Ze zijn gevlucht in een busje dat overgoten met benzine korte tijd later werd teruggevonden. Het voertuig was echter niet in brand gestoken.

Imac was 16 jaar voorzitter van de Turks/Amsterdamse voetbalclub uit de hoogste klasse van het zondagamateurvoetbal. In november trad hij af wegens familieomstandigheden. Imac was buiten voorzitter van de club óók een vooraanstaand lid van de Turkse gemeenschap in Nederland.

FC Türkiyemspor en Nedim Imac waren in Amsterdam een ongekend succesverhaal. In 1987 in eerste instantie opgericht voor Turkse Amsterdammers, wist de club binnen vijf jaar de top van het amateurvoetbal te halen, mede dankzij een aantal profs dat koos voor het amateurbestaan. De club werd tot twee keer toe landskampioen bij de zondag Hoofdklasse-amateurs. Alleen het algemeen Nederlands amateurkampioenschap (tegen de kampioen van het zaterdagvoetbal) werd niet binnengehaald. Huidig trainer van FC Türkiyemspor is Simon Kistemaker.

Onlangs kwam de club echter negatief in het nieuws toen de belastingsdienst een vordering (naheffing) van 1,3 miljoen euro bij de club neerlegde. Of die schuld iets te maken heeft met het aftreden van Imac in november als voorzitter lijkt aannemelijk, maar staat zeker niet vast.

Met dank aan f00t, laforest, Boesh en FormerlyKnownAs voor de submit.