MDI gaat aangifte doen tegen Wilders

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) meldt op haar site dat het aangifte gaat doen tegen Tweede Kamerlid Geert Wilders. Volgens het meldpunt kreeg het in korte tijd een enorme stroom meldingen over uitlatingen die de PVV-leider afgelopen week heeft gedaan. Het betreft opmerkingen die Wilders maakte in een interview met dagblad De Pers, waarin hij ook stelde dat moslims de helft van de Koran moeten verscheuren als ze in Nederland willen blijven.

Na het bestuderen van dat interview is het MDI van mening dat de volgende uitlating van Wilders strafbaar is: ''We willen genoeg. De grenzen dicht, geen islamieten meer Nederland in, veel moslims Nederland uit, denaturalisatie van islamitische criminelen.''

Het MDI stelt dat Wilders middels deze uiting laat zien dat hij de moslims als groep als inferieur beschouwt en deze minderheidsgroep uit Nederland verwijderd wil krijgen. Het MDI is derhalve voornemens op korte termijn van deze uiting aangifte te doen.

Dat Wilders de uitingen in een krant deed, is voor het internetmeldpunt geen reden om geen aangifte te doen. Want het interview is door Wilders namelijk op zijn website gezet, en daarmee dus ook op internet.

EÚn van de klagers over Wilders bij het MDI is naar eigen zeggen FOK!user Meki. Op het FOK!forum zegt hij blij te zijn dat zijn klacht heeft geholpen.

Met dank aan Meki voor de submit.