Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (14/02)

Icoon UEFA CupVanavond werd de eerste serie wedstrijden in het kader van de derde ronde van de UEFA Cup gespeeld. AZ en Ajax, de enige twee Nederlandse clubs die nog in dit toernooi actief zijn, speelden tegen respectievelijk Fenerbahçe en Werder Bremen.

Fenerbahçe - AZ 3-3
In een doelpuntrijk duel heeft AZ met 3-3 gelijkgespeeld tegen Fenerbahçe. De ploeg van Louis van Gaal kwam in de eerste helft op voorsprong door De Zeeuw. Nog voor het rustsignaal kwamen de Turken weer op gelijke hoogte door Tümer.

Na rust was het voor AZ moeilijk om de thuisploeg onder druk te zetten. Desalniettemin kwamen de Alkmaarders binnen een minuut op een 1-3 voorsprong. Eerst Bouhkari vanaf de rand strafschopgebied. Kort daarna mocht de ingevallen Jenner de derde van AZ op zijn naam schrijven. Het zou niet genoeg blijken, Fenerbahçe kwam tot 2-3 en uiteindelijk tot 3-3. Ondanks het gelijke spel heeft AZ nog een goede kans om de volgende ronde te bereiken.

Werder Bremen - Ajax 3-0
Ajax is er niet in geslaagd om van Werder Bremen te winnen. Het werd 3-0 voor de Duitsers. Na 24 minuten stonden de Amsterdammers al met tien spelers, aangezien Olaf Lindenbergh in korte tijd twee keer geel kreeg voorgehouden. De twee clubs kregen in de eerste helft een aantal goede kansen, maar deze werden niet afgerond.

In de tweede helft zette Werder Bremen druk op Ajax. Dit resulteerde al snel in een doelpunt van Per Mertesacker Niet lang daarna wist Naldo de problemen voor Ajax te vergroten door ook de tweede treffer aan te laten tekenen, al was het een twijfelachtige treffer. Het was namelijk niet duidelijk of de bal over de lijn was geweest. Via Hedwiges Maduro kreeg Ajax vlak hierna een goede kans, maar de middenvelder faalde. In de 71e minuut besliste Torsten Frings het duel door de score wederom te verhogen.