Politie ziet eigen zender aan voor bom

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft maandag urenlang een straat in Enschede afgezet in verband met de vondst van een verdacht pakketje onder een auto. Naar nu blijkt heeft datzelfde korps Twente dat pakketje, een peilzender, zelf onder het voertuig aangebracht. Dat liet de politie woensdag weten.

De eigenaar van de auto, een 42-jarige Enschedeër, alarmeerde de politie maandag toen hij het voorwerp onder zijn auto zag hangen. De man had het pakje van de auto gehaald en vermoedde dat er een bom in zat. Het voertuig stond op dat moment geparkeerd aan de Raiffeisenstraat.

De gealarmeerde agenten zetten meteen de straat af en schakelden het Explosieven Opruimings Commando (EOC) in. Buurtbewoners kregen te horen dat ze hun woning niet mochten verlaten. De politie belde het EOC af toen uit onderzoek van de technische recherche bleek dat het niet om een bom ging.

Het was een zender die de politie zelf onder de auto had bevestigd om de gangen van de man, die zij verdenkt van betrokkenheid bij een geweldsmisdrijf, na te gaan. "Bij de politiemensen die het eerste onderzoek deden was een en ander niet bekend en zij hebben geen enkel risico willen nemen", aldus de politie. "Spijtig is dat het verkeer hierdoor enige hinder heeft ondervonden en de Raiffeisenstraat een tweetal uren afgesloten is geweest."

De politie heeft de eigenaar van de auto dinsdag op de hoogte gebracht dat zij hem op deze manier in de gaten heeft gehouden.