North Sea Jazz organiseert jazzcruise

Icoon MuziekDe organisatie van het North Sea Jazz-festival organiseert dit jaar een 9-daagse cruise op de m/s Rotterdam voor mensen die niet genoeg hebben aan het festival alleen. Op de cruise zullen diverse jazzpersoonlijkheden optreden.

De cruise start in Kopenhagen en vaart onder andere langs Gotenburg, Oslo en Hamburg om onderweg tien verschillende artiesten op te pikken voor een mini-concert. Uiteindelijk meert de boot op de eerste dag van het 'echte' North Sea Jazz-festival aan in Rotterdam. Basgitarist Marcus Miller is de gastheer gedurende de reis, de artiesten die zullen optreden zijn Herbie Hancock, het Mccoy Tyner Trio, Kirk Whalum, Lionel Loueke, het Dee Dee Bridgewater Trio, het Roberta Gambarini Quartet, het Roy Hargrove Quintet, David Sanborn, James Carter en het quintet Medeski, Scofield, Martin & Wood.

Wie zich deelneemt aan de cruise zal niet alleen op het schip de nodige decadentie genieten, maar krijgt ook VIP-kaarten voor het reguliere festival en mag het vaartuig tijdens dat festival gebruiken als hotel. "Het gebruik van het schip als hotel is geniaal. Ik kan geen betere en luxere manier bedenken om het festival te beleven," aldus directeur Jan Willem Luyken. Wie zich de cruise kan veroorloven - de goedkooptste hut kost 1917 euro, de prijs van de Penthouse Suite is 10.124 euro - kan zich aanmelden via de website van North Sea Jazz.