Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 24

Icoon EredivisieDit weekend werd er weer volop gevoetbald in de Eredivisie. FC Twente moest het in eigen huis opnemen tegen Feyenoord. Ajax reisde af naar ADO Den Haag. Sparta Rotterdam kreeg PSV op bezoek en FC Utrecht moest het opnemen tegen NAC Breda.

Feyenoord heeft dit weekend wederom verloren. FC Twente slaagde er in om de punten in eigen huis te houden. Aissati was weer één van de vormgevers van de thuisploeg. De enige fout die de middenvelder maakte was een tackle in het strafschopgebied (bij 1-0). De Rotterdammers slaagden er niet in om een vuist te maken. In de tweede helft had het er even de schijn van dat de bezoekers het initiatief wilden nemen. Toch scoorde FC Twente opnieuw, waarna de wedstrijd was gespeeld. In Den Haag heeft Ajax weten te winnen van ADO, al ging het moeizaam. Lange tijd had de thuisploeg zicht op een goed resultaat. De zege van de Amsterdammers was verdiend, maar een beetje geluk had de club wel nodig. Na twintig minuten spelen kwam ADO Den Haag, tegen de verhouding in, op voorsprong. In de tweede helft wisten de bezoekers de tweemaal te scoren. Hierna zocht de Haagse club nadrukkelijk de aanval, maar de ploeg van trainer Henk ten Cate was gevaarlijker. Dit resulteerde uiteindelijk in de winnende treffer.

PSV heeft ook dit weekend weer punten laten liggen. Tegen Sparta kwam de regerend landskampioen niet verder dan 1-1. Voor rust hadden de Eindhovenaren een veldoverwicht. De ploeg kreeg wel kansen, maar verzilverde deze niet. Meteen na aanvang van de tweede helft was het dan toch raak. Lang leek het er op dat PSV de punten mee naar huis zou nemen. Toch kwam Sparta onverwacht op gelijke hoogte. In het verdere verloop van de wedstrijd kregen de twee clubs nog kansen, maar de verdedigingen beven overeind. FC Utrecht boekte in eigen huis een nuttige zege op NAC Breda. Het werd 1-0 voor de thuisploeg. In de eerste helft gebeurde er nauwelijks wat. Alleen de Domstedelingen kregen een grote kans, maar deze ging er niet in. Na de thee schakelde de ploeg van trainer Foeke Booy een tandje bij, waardoor NAC terug moest. Een goal hing in de lucht, maar het duurde tot de 76e minuut tot het ook uiteindelijk raak was.