The Doors winnen Grammy voor oeuvre

The Doors zijn, evenals folkzangeres Joan Baez, hippieband The Grateful Dead, soulband Booker T and The MGs, jazzsaxofonist Ornette Coleman en operazangeres Maria Callas geëerd met een Grammy Award voor hun gehele oeuvre.

De oeuvre-awards werden uitgereikt aan de vooravond van de 'echte' Grammy-uitreiking, die vanavond plaatsvindt en waarvoor Mary J. Blidge de grote kanshebber is. Volgens Doors-gitarist Robby Krieger zou de voormalige zanger Jim Morisson zeer vereerd zijn geweest met de erkenning: "Veel mensen denken dat hij anti-establishment was, maar in feite wilde hij groter worden dan The Beatles." Ook de leden van The Grateful Dead haalden herinneringen op aan de in 1995 overleden zanger Jerry Garcia en bleken zeer blij te zijn met de award. Joan Baez, de zangeres die in de jaren '60 en '70 hits scoorde met Bob Dylan-achtige protestsongs, zei te denken dat ze haar hedendaagse populariteit te danken heeft aan het buitenlandse beleid van president Bush van de Verenigde Staten.

Tijdens het gala van gisteren werden ook de Trustees-awards uitgereikt. Deze award, bedoeld voor personen met grote invloed op het vak van producers, vielen ten deel aan de mede-oprichtster van Stax Records, Estelle Axton, theater-componist Stephen Sondheim en de op New Orleans georiënteerde ontwikkelaar Cosimo Matassa. David M. Smith en de Yamaha Corporation tenslotte wonnen vanwege het ontwikkelen van elektronische muziekinstrumenten een Technical Grammy.

The Doors
The Doors in de jaren '60