Politie neemt gehandicapte werknemers aan

Icoon BinnenlandsDat lichamelijk gehandicapte mensen en mensen met psychische problemen normaal kunnen werken hebben de sociale werkplaatsen al wel bewezen. Dit heeft de politie nu ook ondekt en daarom hebben ze dertig mensen aangenomen die lichamelijk gehandicapt zijn of last van psychische problemen hebben. Ze gaan, in een aangepaste ruimte, vingerafdrukken overzetten naar computers.

Bijna twee miljoen afdrukken moeten uit het zogenoemde Havank-systeem overgezet worden in de computer. De bedoeling is dat er per dag 16 tot 22 duizend afdrukken worden gescand.

Het label 'sociale werkvoorziening' hoeft volgens de Koninklijke Landelijke Politie Dienst de productiviteit niet in de weg te staan. "Arbeid heeft niet altijd te maken met voltijdbanen van uitbuikende tweeverdieners die dagelijks tussen negen en vijf een triatlon volbrengen tussen hun werk, de kinderopvang en het dichtstbijzijnde AH-filiaal of de pizzeria op de hoek", aldus een woordvoerder.

Voor één van de medewerkers is bijvoorbeeld een koelkastje neergezet om medicijnen in te bewaren. Een ander die slecht ter been is, krijgt vervoer van deur tot deur.