Baas Cartoon Network weg na reclamestunt

Icoon TelevisieDe directeur van de Amerikaanse zender Cartoon Network heeft ontslag genomen na het mislukken van een reclamestunt. De stunt mondde uit in een terreuralarm in Boston en brandweer en politie rukten massaal uit.

Ter promotie van de tekenserie Aqua Teen Hunger Force hadden reclamemakers van Cartoon Network verdacht uitziende pakketjes achtergelaten in de stad. De pakketjes waren voorzien van lichtjes. Bruggen en wegen werden uit voorzorg afgesloten en de reddingsdiensten werden in de hoogste staat van paraatheid gebracht.

De directeur van de zender, Jim Samples, maakte zijn terugtreden vrijdag bekend aan het personeel. "Ik hoop dat we door mijn beslissing deze episode achter ons kunnen laten", zei Samples in een memo aan zijn medewerkers.

Eerder deze week stemden de bedenkers van de reclamestunt in met het betalen van 2 miljoen dollar aan schadeloosstelling. Hiervan zal de helft worden gebruikt om de kosten van het massaal uitrukken van brandweer en politie te compenseren. De andere helft wordt besteed aan training en materieel voor de reddingsdiensten.

Daarmee is de reclamestunt een dure flop geworden. De meest recente kijkcijfers wijzen uit dat niet meer mensen naar de serie hebben gekeken dan voor de stunt.

Logo Aqua Teen Hunger Force



Met dank aan KinkyGiraf voor de submit.