Een diner van 29.000 dollar in Bangkok

Icoon BizarEen uitzonderlijk exclusief etentje werd zaterdag in de Thaise hoofdstad georganiseerd met een prijs per couvert van 29.000 dollar (22.300 euro). Voor het diner zijn zes koks uit Europa die werkzaam zijn in restaurants met drie Michelin-sterren overgevlogen naar Bangkok.

Veertig mensen mochten aanschuiven bij dit copieuze diner; zij kregen een elfgangenmenu voorgezet met onder meer kreeft, truffels en kaviaar, vergezeld van uitstekende wijnen om dit alles weg te spoelen. Het grootste deel van de opbrengst van het 'etentje' is bestemd voor Artsen zonder Grenzen en een Thaise liefdadigheidsorganisatie.

Het menu

Creme brulee of foie gras with Tonga beans
1990 Louis Roederer Cristal
ªªª
Tartar of Kobe beef with Imperial Beluga caviar and Belon oyster
1995 Krug Clos du Mesnil
ªªª
Mousseline of "pattes rouges" crayfish with morel infusion
2000 Corton Charlemagne
ªªª
"Tarte Fine" with scallops and black truffle
1996 Le Montrachet
ªªª
Britanny lobster "Osso Bucco"
1985 Romanee Conti
ªªª
Risotto with white Alba truffles "Enoteca Pinchiorri"
1961 Chateau Palmer
ªªª
Saddle of lamb "Leonel"
1959 Chateau Mouton Rothschild
ªªª
Sorbet "Dom Perignon"
ªªª
Supreme of pigeon en croute with Perigord truffles
1961 Chateau Haut Brion
ªªª
1955 Chateau Latour
Selection of fine cheeses
ªªª
Imperial gingerbread pyramid with caramel and salted butter ice-cream
1967 Chateau d'Yquem