Huub terug in de Gouden Kooi

 Gouden Kooi bewoner Huub zal vanavond rond 19:00 zijn rentree maken in de Gouden Kooi, nadat hij eerder wegens vermeend gebruik van fysiek geweld uit het programma werd gezet. Dit maakte Tien vandaag bekend op haar website.

"Nadere bestudering van de beelden heeft uitgewezen dat Huub zijn rivaal Nathanaël tijdens hun ruzie vorige week niet heeft geraakt.
Eenmaal thuis werd Huub veelvuldig aangesproken door mensen die meenden dat hij ten onrechte het programma had moeten verlaten. Nadat hij de beelden vaak heeft teruggekeken is inderdaad gebleken dat Huub weliswaar een licht schoppende beweging heeft gemaakt, maar daarbij een stoel - en dus niet Nathanael - heeft geraakt. Hoewel zijn gedrag provocerend was, is er van zijn kant geen fysiek geweld gebruikt."

Op ons eigen De Gouden Kooi-forum stond voor velen al vast dat Huub onterecht was weggestuurd. Na eerdere berichtgeving in onder meer RTL Boulevard meldde producent John de Mol dat de schop plaats zou hebben gevonden in een 'dode hoek' van de 102 camera's in het huis. Die verklaring is met de uitspraak van vandaag teniet gedaan.

Onlangs werd Huub met een overweldigende 33 procent van alle stemmen overigens nog ruimschoots verkozen tot meest populaire bewoner.

Voor wie vanavond live de rentree van Huub wil volgen, op FAQ, Policy, Streams en Bewoners vind je links naar de livestreams.