Toch boot voor jonge homo's op Gay Pride

Tijdens de jaarlijkse Gay Pride door de Amsterdamse grachten vaart dit jaar toch een boot mee met homo's onder de 16 jaar. Dat heeft de Amsterdamse burgemeester Job Cohen donderdag besloten.

De veertienjarige Danny Hoekzema uit Bovenkarspel nam drie weken geleden het initiatief voor een boot waarop homo's van 11 tot en met 15 jaar konden meevaren. De jongen plaatste op zijn website Dannysparade.nl een oproep aan leeftijdsgenoten om hem te vergezellen tijdens de Gay Pride.

Vorige week maakte het stadsbestuur van Amsterdam bekend grote bezwaren te hebben tegen een boot met jonge homo's. Cohen besloot er bij homo-organisatie COC op aan te dringen de plannen voor de '16-min boot' in te trekken en een andere oplossing te zoeken voor de jonge homo's.

Die oplossing komt er, zo bleek donderdag tijdens een overleg tussen Cohen de de voorzitter van het COC. Een aantal ouders heeft de organisatie laten weten dat ze wil meevaren met de kinderen. Hiermee willen ze het statement maken dat ze achter hen staan. In plaats van de COC-begeleiders zal een beperkt aantal ouders meevaren, waarmee de zorgen van Cohen zijn verdwenen, aldus het COC.

Voor de boot van Danny hebben zich inmiddels ongeveer twintig jongeren gemeld.