Winkelier uit Premtime doodgeschoten

Bij een overval op een avondwinkel in Amsterdam Noord is gisteravond een 29-jarige man doodgeschoten. Twee overvallers kwamen rond 23.30 uur avondwinkel La Nuit op de Waddenweg binnen, maakten waarschijnlijk wat buit en schoten vervolgens de eigenaar van de zaak neer. De man overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Van de daders ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

De eigenaar van de winkel was deze week nog op televisie in het NPS-programma Premtime van Prem Radhakishun. In een item over drie eerdere overvallen in anderhalf jaar tijd op de zaak spraken het slachtoffer, zijn zus en zwager over de vraag of zij als slachtoffers voor eigen rechter mogen spelen. De eigenaar zei daarbij dat hij vond dat hij zich met een pistool of iets anders zou mogen verweren tegen gewapende overvallers.

De zwager van de eigenaar verklaarde eerder een overvaller de zaak te hebben uitgejaagd met een koekenpan. Daarbij werd hij in zijn voet geschoten. Eerder was de eigenaar al op zijn vingers getikt omdat ze een dief hadden neergeslagen. Iets waar de eigenaar zich boos over maakte, omdat hij hard aan het werk was om zijn brood te verdienen en dat niet door iemand laat wegroven.

In Premtime reageerde ook VVD-Kamerlid Fred Teeven op de vraag of en wanneer slachtoffers geweld mogen gebruiken tegen hun aanvallers.


Eigenaar Arkan Yildiz

Link: Uitzending Premtime (item start op 9 minuut 30).