Jorritsma overleeft motie wantrouwen

Icoon PolitiekBurgemeester Annemarie Jorritsma van Almere heeft een motie van wantrouwen overleefd. De oppositiepartijen van de Almeerse gemeenteraad zegden het vertrouwen in hun burgemeester op.

Dit gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens het debat over haar integriteit inzake de illegale warmte-installatie bij haar huis.

Jorritsma genoot nog wel het vertrouwen van de coalitiepartijen van Almere, alhoewel zij ook vonden dat de burgemeester hen eerder had moeten informeren over de zaak. De burgemeester zei na een vraag van de PvdA toe dat zij niet verder zal procederen om de pompinstallatie te behouden. Ook draagt zij haar portefeuille 'Handhaving' over aan een wethouder, zolang de procedure loopt. Dit om de schijn van rolvermenging te voorkomen.

De gemeenteraad kwam bijeen naar aanleiding van het rapport dat woensdag verscheen over de integriteit van de burgemeester. In haar verklaring tijdens het debat gaf Jorritsma aan dat ze ''dom'' had gehandeld, door niet meteen de raad op de hoogte te stellen toen de provincie Flevoland haar in mei 2006 beschuldigde van de illegale boringen. ''Ik heb een serieuze inschattingsfout gemaakt'', gaf Jorritsma toe.
Annemarie Jorritsma