Voetbal: Uitslag Nederland - Rusland

Icoon Nederlands ElftalIn een matige wedstrijd heeft Oranje van Rusland weten te winnen. In de eerste helft gebeurde er nauwelijks wat, maar in de tweede helft werd dit ruimschoots goedgemaakt. Voor het Nederlands Elftal scoorden Ryan Babel, Wesley Sneijder, Joris Mathijsen en Rafael van der Vaart. De Russen wisten via Bystrov wat terug te doen, waardoor de wedstrijd in 4-1 eindigde.

Van Basten begon met onder andere Maarten Stekelenburg in de basis. Edwin van der Sar liep afgelopen weekend een blessure op. De vaste keeper van Oranje brak namelijk zijn neus en liep een hersenschudding op. Ook voor Wilfred Bouma was een plek in de basis weggelegd. Zijn laatste interland was van augustus 2005. De verdediger speelt al geruime tijd bij Aston Villa en is de laatste weken in goede doen. Giovanni van Bronckhorst fungeerde vanavond als aanvoerder.

Om 20:30 begon Rusland de wedstrijd tegen Nederland. In de eerste tien minuten van de wedstrijd wist alleen Dirk Kuyt een schot op doel te wagen. Over het algemeen golfde de wedstrijd in de beginfase op en neer. De twee ploegen wisten nog niet veel kansen te creëren. Na een kwartier spelen deed Nigel de Jong een poging van afstand, maar de bal zeilde langs het doel van de Russen. Vijf minuten later kreeg Oranje via Rafael van der Vaart een vrije trap, maar dit schot belandde in de handen van keeper Akinfejev.

Na een half uur spelen deed Dirk Kuyt een poging om de bal voor te zetten, maar deze kwam op het dak van het doel terecht. In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde vrij weinig. Nederland kwam nog een paar keer in de buurt van het doel van Rusland, maar dit leverde nauwelijks gevaar op. Ook de opponent van Oranje kwam er maar sporadisch in de buurt van het doel van Stekelenburg. In de slotfase was Van der Vaart dichtbij een treffer, nadat Van Bronckhorst de bal voor zette. De middenvelder schoot de bal echter over het doel.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Wesley Sneijder een goede mogelijkheid op de openingstreffer. Toch wist de keeper van Rusland het schot te pareren. Het verdere verloop van dit deel van de wedstrijd was eigenlijk een kopie van de eerste helft. In de 65e minuut kreeg Sneijder een goede kans om Oranje op voorsprong te zetten. De middenvelder was echter niet precies genoeg, waardoor de bal net langs het doel van Akinfejev gleed.

Enkele minuten later kwam het Nederlands Elftal via Ryan Babel toch op voorsprong. De aanvaller schoot de bal vanaf de rand van de zestien meter in het doel van de tegenstander. Direct daarna zorgde Rusland via Sajenko voor enig gevaar. Even later was het opnieuw raak. Sneijder zorgde ervoor dat Nederland de voorsprong verder kon uitbreiden. Nog geen vijf minuten later verkleinde Rusland de achterstand. Bystrov wist de bal namelijk achter Stekelenburg te werken. Toch was Nederland niet onder de indruk van de treffer van de Russen. Joris Mathijsen vergrootte de voorsprong voor Oranje weer. In de slotfase van de wedstrijd kregen de mannen van Van Basten nog een strafschop mee, welke door Van der Vaart werd benut.