Slachtoffer bekeert tasjesdief via sms

Icoon OpmerkelijkEen Chinese dief heeft 4.900 yuan (420 euro) teruggebracht naar zijn slachtoffer, nadat zij hem per sms 21 vergevingsgezinde berichtjes had gestuurd.

De dief stal het geld toen zijn slachtoffer, lerares Pan Aiying, op de fiets zat. Met een motor scheerde hij langs Pan heen en trok hij haar handtasje, gevuld met geld, bankpassen en een mobiele telefoon, uit haar hand. Pan Aiying deed echter geen aangifte, maar stuurde sms'jes met teksten als "Je gaat vast door een moeilijke periode en ik neem het je dan ook niet kwalijk. Hou het geld maar als je het echt nodig hebt, maar breng de andere spullen alsjeblieft terug. Je bent nog jong. Je fouten toegeven en corrigeren is dan het allerbelangrijkste" naar haar eigen, gestolen telefoon.

Het duurde slechts twee dagen voor de eigenaresse haar tasje weer terug had. De tasjesdief stuurde er ook nog een berichtje achteraan: "Het spijt me, vergeef me alsjeblieft. Je hebt me zo tolerant behandeld, ook al had ik je tas gestolen. Ik zal mijn gewoontes veranderen en voortaan een eerlijk persoon zijn."

Met dank aan Funkamental voor de submit.