'Alle homo's zijn links'

Berlusconi in betere tijdenAlle homo's zijn links. Althans, dat zegt de voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi. Volgens hem zitten homoseksuelen "aan de andere kant", en daarmee doelde hij op de linkerkant in het Italiaanse parlement. Berlusconi deed de uitspraak tijdens een bijeenkomst in Monza. Hij was daar ter ondersteuning van lokale politicus Marco Maria Mariana.

Tijdens zijn toespraak ging hij in op de tweede "vrouwelijke" voornaam van de man. "We zouden in de politiek nood hebben aan het praktisch gevoel van vrouwen. Jij, die een vrouwelijke naam hebt, zou een deel van deze vrouwelijke intuïtie moeten aannemen. Deze intuïtie hebben de mannen niet, en nog minder de homoseksuelen", aldus Berlusconi. "Maar heb geen schrik, de homo's zitten allemaal aan de andere kant", aldus een lachende oppositieleider.

Zowel linkse als rechtse Italiaanse politici reageerden vandaag furieus. "Hij zal verplicht worden om zich publiekelijk te verontschuldigen", zei Pierferdinando Casini, leider van de partij UDC. Roberto Calderoli, vertegenwoordiger van de populistische partij Lega Nord zei dat "de homo's niet allemaal aan de linkerzijde zitten."