Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 23

Icoon EredivisieOok dit weekend werd er weer gevoetbald in de Eredivisie. Bovendien stonden er twee toppers op het programma. PSV nam het in Eindhoven op tegen AZ en Ajax speelde thuis tegen Feyenoord. Verder kruiste Vitesse de degens met NEC, ADO Den Haag stond tegenover FC Utrecht en Sparta kreeg bezoek van Roda JC.

PSV heeft voor de derde maal dit seizoen verloren. Deze keer was AZ met 3-2 te sterk. Het begon hoopvol voor de thuisploeg toen ze na twintig minuten spelen op voorsprong kwamen. In de tweede helft nam AZ het initiatief en maakte de achterstand binnen twaalf minuten weer ongedaan. De reactie van de Eindhovenaren kwam drie minuten later, waardoor de stand weer gelijk was. In de slotfase stelde de Alkmaarders de zege veilig. Vitesse en NEC moesten de punten delen. In het Gelredome werd het 1-1. In de eerste twintig minuten van het duel kregen de twee ploegen een aantal goede mogelijkheden. Naarmate de eerste helft vorderde nam de thuisploeg het initiatief. Dankzij de keeper van de Nijmegenaren kwamen de Arnhemmers niet op voorsprong. Vlak na rust was het NEC dat de score opende. Vitesse ging vol op de aanval spelen, wat een kwartier voor tijd beloond werd. In de slotfase maakten de beiden clubs nog een aantal kansen, maar er werd niet meer gescoord.

Ook ADO Den Haag en FC Utrecht speelden gelijk. De bezoekers kwamen op een ongelukkige manier op achterstand. De keeper van de thuisploeg kon de bal niet goed wegwerken, vanwege een blessure. Hierdoor speelde hij de bal in de voeten van de tegenstander, welke hem op een ploeggenoot aflegde, waarna de openingstreffer een feit was. De gelijkmaker viel ook in de eerste helft. Een verdediger van de ploeg uit de Domstad werd het bos ingestuurd, waardoor ADO Den Haag op gelijke hoogte kon komen. In de tweede helft werden nog wel kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgerond. Sparta en Roda JC deelden de punten, na een aantrekkelijke tweede helft. In de eerste helft gebeurde bar weinig, maar toch kwamen de Limburgers na zes minuten spelen op voorsprong. Na de thee speelde de thuisploeg veel beter. De bezoekers kwamen onder druk te staan, waarna de achterstand vrij snel werd goed gemaakt. Een kwatier voor tijd trokken de bezoekers de stand, uit het niets, weer gelijk.