Verdonk laakt koerswijziging CDA

Demissionair minister Rita Verdonk (Integratie) vindt een generaal pardon voor asielzoekers ''heel erg slecht'' voor Nederland. De coalitiepartners CDA, PvdA en ChristenUnie werden het eens over een regeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers die al sinds 2001 of langer hier zijn.

Het is volgens haar ''behoorlijk wrang dat het CDA na drieënhalf jaar strikt vreemdelingenbeleid plotseling kiest voor een andere koers. Ik zie gebeuren dat er weer veel meer mensen naar Nederland komen om asiel aan te vragen en dat mensen niet meer bereid zijn om terug te keren'', aldus Verdonk, die tot voor kort Vreemdelingenbeleid deed, zondag in een interview met De Telegraaf.

Verdonk zei in het interview ook dat de PVV van Geert Wilders af en toe over de rand gaat. ''Neem die uitspraak over de tsunami van moslims. Nou, nou, nou. Als je ziet hoeveel menselijk leed die tsunami heeft veroorzaakt. En om dan alle moslims op zo'n manier te benoemen. Dat kan toch niet.'' Zelf heeft ze een ''fatsoenlijk'' beleid gevoerd, zo vindt Verdonk.

Met dank aan An_O_Niem voor de submit.