Vader wil dat rechter kinderen het huis uitzet

OpmerkelijkEen 74-jarige Amsterdammer wil dat de rechter zijn kinderen het huis uitzet. Hij heeft een verzoek daartoe ingediend bij de Amsterdamse rechtbank. Abdul Ansari, een gepensioneerde Fokker-medewerker, wordt horendol van zijn volwassen zoon en dochter die hem het huis uit zouden willen pesten. Aan zijn vrouw heeft hij ook niets, want die zou hem het liefste dood zien.

De uit Pakistan afkomstige Ansari zegt dat zijn 27-jarige zoon Shakeel de hele dag werkloos thuis rondhangt, regelmatig zit te blowen en hem ook geregeld bedreigt. Binnenkort wil zijn zoon ook nog eens een aan hem uitgehuwelijkt Pakistaanse vrouw naar Nederland halen.

De dochter van Ansari verblijft in de kleine woning sinds zij van haar man is weggelopen. De baby heeft ze meegenomen en die slaapt met haar door ruimtegebrek in hetzelfde bed als haar moeder (Ansari's vrouw). Zowel zoon als dochter teren op de zak van pa, want een inkomen hebben ze niet.

Abdul Ansari smeekbedes aan zijn kinderen om te vertrekken, helpen niets. Op steun van zijn echtgenote hoeft hij ook al niet te rekenen want die zou hem liever nog vandaag dan morgen zien sterven. Ze zou zelfs regelmatig kalmeringsmiddelen door zijn eten en drinken mengen. Scheiden is voor Abdul geen optie, want de schande voor zijn familie zou te groot zijn.

De rechtbank buigt zich vandaag over het verzoek van de vader.