Stenigen verboden in Canadees dorpje

OpmerkelijkDe Canadese gemeente Herouxville informeert immigranten die zich in de plaats willen vestigen over gebruiken uit landen van herkomst die in Canada niet zijn toegestaan. Zo kan de immigrant die van plan is om in Herouxville te gaan wonen, op de website van de gemeente lezen dat vrouwen niet mogen worden gestenigd, verbrand of besneden.

De inburgeringscursus moet toekomstige inwoners bekend maken met de lokale regels, zo zegt het gemeentebestuur. ''We willen deze nieuwkomers informeren dat de manier van leven die ze achterlieten toen ze hun land van herkomst uitreisden hier niet opgepakt kan worden. Het is compleet tegen de normen om vrouwen in het openbaar door steniging te doden, ze levend te verbranden, ze te branden met zuren, ze te besnijden etc.''

Verder wordt de immigranten er op gewezen dat vrouwen mogen autorijden, stemmen, dansen en hun eigen huizen bezitten. Islamitische organisaties hebben ontstemd gereageerd en noemen de 'inburgeringscursus' ''schokkend en beledigend''.

Herouxville heeft 1.300 inwoners en ligt 160 kilometer ten noordoosten van Montreal.

Met dank aan hoelahoepla voor de submit.