Onrust om sekskleuter in Zoetermeer

Icoon OpmerkelijkEen zesjarig meisje uit groep 3 van de Zoetermeerse R.-K. Basisschool De Floriant is meerdere malen tot vergaande seksuele handelingen gedwongen door een vierjarig meisje uit groep 1 van dezelfde school. De kleuter zou het oudere meisje hebben bedreigd. Het slachtoffertje wordt inmiddels bijgestaan door een psycholoog. Het nieuws, dat afgelopen week bekend werd, heeft tot grote onrust geleid op de onderwijsinstelling.

De oversekste kleuter zou het ook hebben geprobeerd bij een andere leerling. Toch zit de vierjarige nog gewoon in de klas, zonder dat ze hulp of begeleiding krijgt. Het kind woont met haar broertje in een pleeggezin.

Bezorgde ouders zouden hun kinderen nu opgedragen hebben, na de gym niet tegelijk met het meisje te douchen. Een boze moeder beweert dat de school de zaak met de mantel der liefde wil bedekken. ''Wat schandalig is, want niet alleen het slachtoffertje maar ook het daderesje verdient deskundige hulp en begeleiding. Het kind wist alles van masturbatie, dat is toch niet normaal?''

Een directielid van de basisschool bevestigt dat ''de schoolarts is gebeld over deze zaak'' maar wil verder geen commentaar geven.