Opening RandstadRail 3 uitgesteld

Icoon BinnenlandsHet traject van de lightrailverbinding RandstadRail tussen Loosduinen en station Den Haag Centraal gaat niet op maandag 29 januari open voor publiek. Vervoerder HTM heeft besloten de opening een week uit te stellen nadat tijdens proefritten tweemaal een treinstel ontspoorde.

Bij het eindpunt van de lijn, het Arnold Spoelplein in Loosduinen, liep woensdag- en vrijdagavond een treinstel uit de wissel. Niemand raakte daarbij gewond, het ging om een testtrein zonder passagiers. Uit veiligheidsoverwegingen heeft het vervoerbedrijf besloten een week langer testritten uit te voeren. "We willen te allen tijde voorkomen dat reizigers het gevoel krijgen dat het reizen met RandstadRail niet veilig is."

De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde het vervoer op die trajecten eind november stil na een reeks ontsporingen. Bij het ernstigste incident raakten zeventien mensen gewond. De ontsporingen op het nieuwe traject gebeurden op hetzelfde punt. Het gaat om een nieuw stuk rails, met nieuwe wissels.