Nederlandse kinderen meest snoeplustig

Engelse dropNederlandse kinderen zijn de grootste snoepers van het Europese vasteland. Vijf- tot negenjarigen snoepen elk jaar voor 95 euro aan zoetigheid, en tien- tot dertienjarigen voor 122 euro. De cijfers komen uit een rapport van het Britse marktonderzoeksbureau Datamonitor.

Zij worden alleen nog overtroffen door de kinderen in Groot-Brittannië. Hun snoepconsumptie komt neer op respectievelijk 160 euro en 200 euro in de genoemde leeftijdsgroepen. Ook zijn zij de grootste drinkers -- van frisdrank met prik dan. De Nederlandse kinderen komen Europees op een vijfde plaats, met 176 liter voor zes- tot negenjarigen en 260 liter voor de tieners.

Vorig jaar bleek al, dat de Nederlandse jeugd steeds sneller dik wordt. Steeds minder kinderen stappen nog op de fiets, en ouders zijn zich vaak onvoldoende bewust van het risico van overgewicht van hun kind. Er is dan ook meer voorlichting nodig over het belang van voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding in de strijd tegen hart- en vaatziekten.