Dode en gewonden na crash ambulance

Icoon Ongeluk Bij een ernstig verkeersongeval op de A7 bij Noordbroek is gisteravond een 74-jarige vrouw om het leven gekomen. De vrouw reed mee met een ambulance die door plotselinge gladheid van de weg raakte. In de chaos die daarop volgde raakten nog zeven mensen gewond.

De ambulance kwam tot stilstand in een sloot naast de weg. Toevallig passerende agenten stopten hun auto onmiddellijk op de vluchtstrook om hulp te verlenen. Hun auto werd te laat opgemerkt door een andere automobilist, die er bovenop knalde. De bestuurder van het voertuig bleef ongedeerd, maar het ongeval zorgde wel voor een ravage op de weg.

Vlak na het tweede ongeval stopte er een brandweerwagen om assistentie te verlenen. Die brandweerwagen werd ook weer over het hoofd gezien door een volgende automobilist, die via de vangrail de brandweerwagen ramde. Om de chaos compleet te maken, reed er even later nog een auto op de stilstaande voertuigen in.

Door het ongeval is de A7 ongeveer vier uur afgesloten geweest. De plaatselijke gladheid is vermoedelijk veroorzaakt door een flinke hagelbui.


Foto: 112 Groningen

Met dank aan Renesite voor de submit.