Foutje: levende Belg doodverklaard

OpmerkelijkEen man uit het Belgische Ronse is door een administratieve fout in het Rijksregister dood verklaard. De gehandicapte 46-jarige Luc Noël kwam daar achter toen hij boodschappen aan het doen was. Beschaamd moest hij zijn winkelkarretje bij de kassa achterlaten, omdat zijn chipkaart werd geweigerd.

Noël: ''Ik rende naar mijn bank, waar ik totaal verbouwereerd te horen kreeg dat mijn rekening geblokkeerd werd, omdat ik op 11 januari 2007 overleden was. Dat kon niet gecorrigeerd worden, want ik stond in alle bestanden als overleden vermeld. ''

De Belg moest daarna naar een huisarts om een verklaring te halen dat hij nog springlevend was. Daarmee spoedde hij zich vervolgens naar de burgemeester. Die bevestigde dat Luc Noël in leven is, en voor hem verschenen is volgens de bevolkingsregisters.

Noël heeft er nog wel een enorme administratieve rompslomp van. En als de correctie niet snel wordt doorgevoerd, wordt zijn nummerplaat ongeldig verklaard. Ook de belastingen en de vakbond moet hij op de hoogte stellen dat hij nog leeft, want ook die hadden zijn doodverklaring inmiddels ontvangen. Hij hoopt nu dat het misverstand gauw uit de wereld wordt geholpen. Hij gaat wel een passende schadevergoeding vragen en stapte daartoe gisteren naar de politie.