Justitie pakt illegaal pokeren aan

Icoon JustitieOrganisatoren van illegale pokertoernooien kunnen invallen van politie en justitie verwachten. Vooral de organisatoren van grote illegale toernooien zullen hard worden aangepakt, zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie vrijdag in Trouw. Volgens een schatting van de Nederlandse Pokerbond spelen meer dan honderdduizend Nederlanders regelmatig om geld.

Voorzitter van de Pokerbond Martijn Paulen denkt dat de populariteit van het illegaal pokeren is gelegen in de laagdrempeligheid. Om het spel legaal te beoefenen, moet een speler in een Holland Casino zijn, maar daar is de minimale inzet te hoog voor de gemiddelde pokerfan. Die inzet zou minimaal tweehonderd euro zijn, terwijl 'jongeren vaak voor een paar tientjes spelen', stelt Paulen.

Justitie hoopt met een harde aanpak van illegale pokertoernooien gokverslaving te beperken en criminaliteit te voorkomen. Politiekorpsen zouden invallen plannen, arrestaties voorbereiden evenals inbeslagnames van speelgeld en inventaris.

Met dank aan Marcussi voor de submit.