Filmverkrachting 12-jarige wekt woede in VS

Icoon FilmIn de Verenigde Staten is ophef ontstaan over de bioscoopfilm 'Hounddog', waarin de 12-jarige Dakota Fanning speelt dat ze verkracht wordt. Met name Christelijke critici stellen dat de jonge hoofdrolspeelster voor de film is uitgebuit.

''Kinderen van 12 kunnen dit soort beslissingen niet nemen,'' aldus Ted Baehr, oprichter van de website Movieguide, over Fannings deelname aan de verkrachtingsscŤne. Hij vindt dan ook dat de film de Amerikaanse kinderpornowet schendt. Andere critici hebben het publiek opgeroepen de film te boycotten.

De regisseuse van Hounddog, Deborah Kampmeier, is zich van geen kwaad bewust en vindt de film taboedoorbrekend: ''De film kaart een problematiek aan die in onze maatschappij wordt verzwegen.'' Het verhaal gaat over het moeilijke leven van een jong meisje in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren '60. De verkrachtingsscŤne bevat geen naakt, maar toont alleen het gezicht en de handen van het meisje tijdens de misdaad. Het 'slachtoffer' zelf geeft aan achter de film te staan: ''Het is geen verkrachtingsfilm. Dat is niet waar de film over gaat.''